Publicerad: lördag, 20 oktober, 2018 - 19:06Uppdaterad: söndag, 21 oktober, 2018 - 20:12

Åland United tog brons

Fotboll: Åland United tog brons i damernas liga efter att ha besegrat FC Honka med 2-0 i Mariehamn. Emelie Johansson och Signy Aarna gjorde målen i matchen.

Emelie Johansson gjorde 1-0 i matchens 23:e minut i samband med ÅU:s första hörna. Jenny Danielsson prickade ribban med ett distansskott i den första halvlekens 37:e minut. En halvlek som United dominerade och visade klart mer vilja och energi i än vad gästerna gjorde.

Åland United skapade ett kraftigt tryck under inledningen av den andra halvleken. Allra närmast att utöka ledningen var återigen Jenny Danielsson som den här gången prickade stolpen.

Men så i den 65:e minuten kom 2-0 genom Signy Aarna. Hennes nionde mål den här säsongen. Hon har dessutom gjort mål i alla årets tre ligamöten mot FC Honka.

Även Honka hade sina chanser, men ännu en gång storspelade Anna Tamminen i ÅU-målet och gjorde avgörande räddningar som säkrade bronset. Klubbens första medalj sedan 2015. Åland United har nu två guld, två silver och tre brons.

Guldet gick till PK-35 som besegrade HJK med 2-1. HJK fick därmed nöja sig med silvret. ONS tvingas kvala medan Pallokissat sedan tidigare är klara för nedflyttning.