Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 3 mars, 2020 - 17:25Uppdaterad: tisdag, 3 mars, 2020 - 17:25
  • Stellan Egeland Foto: Cecilia Lund

ÅSSF kvalade in till Mästerskapsserien nästa år

Ålands sportskytteförening har kvalat till Mästerskapsserien 2021, efter att ha skjutit sig till en andra plats i kvalet. Mästerskapsserien är Finlands högsta lagserie i luftpistol.

Efter hösten och vinterns tävlingar i Finlandsserien placerade sig pistolskyttarna i Ålands sportskytteförening på en andra plats. Detta innebar att ÅSSF kvalade till Mästerskapsserien med tre andra lag. Två från Mästerskapsserien och ett till från Finlandsserien.

De tävlande i kvalet från ÅSSF var Cecilia Lund, Stellan Egeland och Fredrik Blomqvist. Lund slog till med ett säsongsbästa på 557 poäng och Egeland lyckades pricka in en formtopp och kan nu stoltsera med ett personligt rekord på 565 poäng. Dessa prestationerna ledde till att ÅSSF landade på 1668 poäng i kvalet, två poäng efter ESF och fyra poäng före trean LehA. Sist i kvalet kom P-HA med 1653 poäng.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »