Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 30 december, 2019 - 14:25Uppdaterad: måndag, 30 december, 2019 - 15:20
  • - Nu har vårt minimikrav av ”home grown"-spelare fyllts. Nu kan jag jobba vidare med att bygga truppen med spelare oberoende av om de är inhemska eller utländska, kommentarer klubbdirektör Peter Mattsson. Arkivfoto

Albion Ademi klar för IFK

Fotboll: Albion Ademi är IFK Mariehamns senaste nyförvärv. Under mellandagarna har IFK och den snart 21-årige Ademi kommit överens om ett kontrakt på 1+1 år.

Albion Ademi är både finsk och albansk medborgare och har gjort 55 matcher i den finländska ligan. Han har representerat Finland U17-, U18- och U19-landslag, men som U21-landslagsman bytte Ademi land och representerar nu Albanien. Han räknas dock som en inhemsk "home grown"-spelare där IFK nu uppfyller minimikravet.

Högerfotade Ademi som föredrar att spela på vänsterkanten kommer närmast från FC Inter där han de senaste två säsongerna spelat 36 ligamatcher. Före det har han också representerat PS Kemi. Ademis moderklubb är TPS. 

- Jag är mycket nöjd med att vi kunnat skriva kontrakt med Albion. Flera andra namnstarka ligaklubbar erbjöd honom spelarkontrakt men efter diskussioner med oss så väljer han att bygga vidare på sin karriär i IFK. Det visar att vi tror mycket på varandra. Vi på honom och han på IFK och vår fortsatta satsning. Jag tror att Albion har alla chanser att riktigt blomma ut i vår omgivning och bli en stark offensiv kraft hos oss, säger klubbdirektör Peter Mattsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »