Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: söndag, 12 juni, 2022 - 17:54
  • De åländska FM-medaljörerna. Jonas Pettersson, Julanda Engman och Rune Fagerström.
  • Skyttar från Åland, riket och Norge deltog i öppna FM.

Åländsk succé i bänkskytte-FM

Ålänningarna visade var skåpet ska stå i helgens bänkskytte-FM. Julanda Engman och Rune Fagerström tog varsitt guld och Jonas Pettersson sköt hem en silvermedalj.

Det var öppna finska mästerskapen i bänkskytte i Bredmo i helgen och tävlingen lockade skyttar från Åland, riket och Norge.
Disciplinerna som skulle avgöras var 100 meter light varmint och 100 meter heavy varmint.

I lördagens 100 meter light varmint satte snart 17-åriga Julanda Engman resten av deltagarna på plats och sköt hem ett FM-guld.
- Det var väldigt roligt. Jag brukar ha svårt att hålla ihop det under alla fem serier men nu höll det hela vägen, säger Julanda Engman.

På söndagen fortsatte framgångarna för de åländska skyttarna, i klassen 100 meter heavy varmint sköt Rune Fagerström hem guldet och Jonas Pettersson tog silver.
- Jag är jättenöjd för det har varit svåra förhållanden under tävlingen med hårda och växlande vindar. Den finska och norska eliten var på plats här under helgen och vi ålänningar tog hem tre av sex medaljer så vi står oss riktigt bra i konkurrensen, säger Rune Fagerström.

Vanligtvis avgörs FM över fyra dagar med två tävlingar på 100 meter och två tävlingar på 200 meter. Årets FM är uppdelat och fortsätter i mitten av juli då 200 meter light varmint och 200 meter heavy varmint avgörs i Keitele. Först då avgörs det vem som tar hem den totala FM-titeln.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »