Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 27 juli, 2019 - 19:56Uppdaterad: lördag, 27 juli, 2019 - 20:06

25-årsjubileum och deltagarrekord på Eckerö Rallysprint

Rallysprinten i Ytterby lockade hela 58 deltagande ekipage vilket är ett rekord för tävlingen som i år firar 25 år. Kaj Lindroth är tävlingsledare för Eckerö Rallysprint och berättar att det är ett halvårs arbete som nu bär frukt.

Rallysprint är att du åker en sträcka, två gånger på tid. Bilarna är besiktigade och den 3,7 km långa sträckan i Ytterby lyckas de snabbaste bilarna ta sig runt på cirka två minuter och tjugo sekunder. Tävlingsledaren Kaj Lindroth berättar att de började planera för detta racet strax efter nyår och att de har fått söka tillstånd hos myndigheter för att få tävlingen licenserad så att den skulle kunna gå av. Det är mycket jobb för att få allt att klaffa. Men nu är allt gjort och det är bara att sitta i skugan och njuta.

Bästa tid fick Erkka Korpiaho tävlande för Saloua som körde första varvet på 2:25 och andra varvet på 2:17. Bästa ålänning blev kartläsaren Johanna Matsson, tävlande för ÅMK som körde tillsammans med Ilpo Sällinen och slutade på en 15:e plats. Bästa åländska förare Jonny Jäderholm (ÅMK) hamnade på en 30:e plats tillsammans med hans kartläsare Josefin Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »