• Per Sahlberg nådde den bästa placeringen av de åländska seglarna: Foto: Peter Grönholm.
Publicerad: torsdag, 11 juli, 2019 - 21:39, uppdaterad: fredag, 12 juli, 2019 - 11:42

Åland var fjärde bästa lag i seglingen

Per Sahlberg fick den mest framskjutna placeringen av de åländska seglarna. Han slutade på sjätte plats i öspelens laser standard-tävling. I lagtävlingen slutade Åland på fjärde plats.

Summan 45 poäng slutade Sahlberg på, efter att ha fått räkna bort sin sämsta notering, en tolfte plats, från de nio racen. Sahlberg vann visserligen ett av racen, men upp till bronsplatsen var det en god bit. Guldet gick till Dominic Breen-Turner och Ynis Mon på 17 poäng. J

Jasper Karlsson slutade på 14:e plats.

I laser radial slutade Johan Sundblom på åttonde plats med 75 poäng efter de nio racen. Thomas Lindström slutade på 14:e plats. Guldet i laser radial gick till Clementine Thompson från Guernsey. Hon vann sex av de nio racen och hade en tredjeplats som sämsta notering. Totalt landade hon på 10 poäng.

Åland vara ändå nära att nå pallen i lagtävlingen när alla resultat räknades ihop. 28 poäng skiljde upp till Bermuda på bronsplatsen. Silvret gick till Guernsey och guldet till Ösel.

Fler Öspel 2019

35 medaljer till Åland i öspelen

Det blev till slut 35 åländska medaljer vid öspelen i Gibraltar 2019. Med tolv guld, sju silver och 16 brons slutade Åland på sjunde plats i medaljligan.

Brons i grovpistol till Blomqvist

Fredrik Blomqvist tog ett brons i grov pistol 25 meter under den sista tävlingsdagen på Gibraltar.

Guld och silver i den avslutande bowlingen

En rörd Oskar Welin hyllas
Det blev guld och silver till Åland i den avslutande Masters-finalen i bowling och guldet bärgades efter stor dramatik.

Stafettguld till Åland

Gulddamerna om loppet
Ålands friidrottsdamer tog guld i stafetten på 4x100 meter. Det åländska rekordet putsades med en dryg sekund i och med segertiden 47.94.

Dubbla guld till Marina Donner

Johan Pettersson och Marina Donner efter guldet i mixed klassen
Det blev återigen dubbla guld till Åland och Marina Donner i öspelens bordtennis. Först säkrade hon guldet tillsammans med Johan Pettersson i mixed-finalen. Lite senare blev det guld i singel efter att ha gått genom hela den turneringen utan en enda setförlust.

Pistolbrons till Åland

Fredrik Blomqvist efter kvalet i luftpistol.
Pistolskytten Victor Erikslund slutade just utanför pallen när den öppna klassen av IPSC avgjordes under torsdagen. Men i lagtävlingen med Tomas Mörn nådde Åland en bronsmedalj.

Guld till Åland i beachvolley

Verneri Vetriö om guldet
Det blev guld i beachvolley för det åländska paret Aldis Jaundzeikars och Verneri Vetriö. Detta efter seger med 2-0 i finalen mot Gotland.

Tre tennisbrons till Åland

Tre tennisbrons, i mixed, damdubbel och herrdubbel, utökade den åländska medaljskörden under torsdagen.

Thölix sexa på 100 meter

Emil Thölix efter 100 meters finalen
Den åländska friidrottaren Emil Thölix slutade sexa i finalen på 100 meter med tiden 11.15. Upp till bronset var det 14 hundradelar.