Publicerad: torsdag, 11 juli, 2019 - 21:39Uppdaterad: fredag, 12 juli, 2019 - 11:42
  • Per Sahlberg nådde den bästa placeringen av de åländska seglarna: Foto: Peter Grönholm.

Åland var fjärde bästa lag i seglingen

Per Sahlberg fick den mest framskjutna placeringen av de åländska seglarna. Han slutade på sjätte plats i öspelens laser standard-tävling. I lagtävlingen slutade Åland på fjärde plats.

Summan 45 poäng slutade Sahlberg på, efter att ha fått räkna bort sin sämsta notering, en tolfte plats, från de nio racen. Sahlberg vann visserligen ett av racen, men upp till bronsplatsen var det en god bit. Guldet gick till Dominic Breen-Turner och Ynis Mon på 17 poäng. J

Jasper Karlsson slutade på 14:e plats.

I laser radial slutade Johan Sundblom på åttonde plats med 75 poäng efter de nio racen. Thomas Lindström slutade på 14:e plats. Guldet i laser radial gick till Clementine Thompson från Guernsey. Hon vann sex av de nio racen och hade en tredjeplats som sämsta notering. Totalt landade hon på 10 poäng.

Åland vara ändå nära att nå pallen i lagtävlingen när alla resultat räknades ihop. 28 poäng skiljde upp till Bermuda på bronsplatsen. Silvret gick till Guernsey och guldet till Ösel.