Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 31 maj, 2021 - 17:17
  • Ytterligare läätnader när det gäller coronarestriktionerna väntas komma på torsdag. Arkivbild.

Ytterligare restriktionslättnader väntas komma

På torsdag kan beslut fattas om att lätta på restriktionerna för offentliga tillställningar och rekommendationerna om distansarbete, sade landskapsläkare Knut Lönnroth vid landskapsregeringens pressinformation om coronaläget på Åland.

Under tisdagen kan information komma anvisningar kring äldreboenden. Det ska då handla om minskade krav på skyddsutrustning och möjlighet till säkra besök.

- Detaljerna kommer att skickas till kommunerna, säger Knut Lönnroth.

ÅHS hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen sade att 12719 personer på Åland fått en första vaccindos, vilket motsvarar 51,2 procent av befolkningen över 16 år. De som fått två vaccindoser uppgår till 21,3 procent, enligt Jeanette Pajunen.

- Det är fortfarande så att vi är i slutändan på listan över regioner när det gäller dos ett, men sedan är Åland i topp när det gäller dos två, säger Jeanette Pajunen.

Hon säger också att Åland under denna vecka får tillgång till en lite större mängd vaccin.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »