Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 24 januari, 2022 - 22:00Uppdaterad: måndag, 24 januari, 2022 - 22:00
  • Infrastrukturminister Christian Wikström. Arkivfoto.

Wikström: Vi arbetar med att lösa patienttransporterna

Fram till på lördag upprätthåller Air Leap ingen flygtrafik medan en rekonstruktion av bolaget pågår. Det beskedet fick landskapsregeringen sent på måndagseftermiddagen.

-Vi beklagar verkligen den uppkomna situationen. Det här kom som en total överraskning för oss, men vi jobbar nu med hur vi ska lösa den akuta situationen, framför allt när det gäller patienttransporterna österut, säger infrastrukturminister Christian Wikström (ob).

I morgon har LR ett möte med rekonstruktören och målsättningen är att återuppta flygtrafiken så fort som möjligt. Christian Wikström vill i det här skedet inte säga om andra flygbolag kan bli aktuella.

Som vi tidigare berättat så ställer Air Leap in alla flygturer från och med den 24 januari. Styrelsen i Air Leap Aviation Ab har beslutat att ansöka om företagsrekonstruktion och ställer samtidigt in all flygverksamhet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »