Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 februari, 2011 - 14:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Weiss strandtomt på Järsö bebyggd

Att strandtomten på Järsö som Crosskey solutions vd Carita Weiss sökt jordförvärvstillstånd för i ett par olika omgångar, bebyggts med en villa trots att frågan inte är avgjord, har varit okänt för kansliminister Roger Eriksson.- Det här är nytt för mig och jag känner mig lite ställd. Men om det har någon betydelse för avgörandet av jordförvärvstillståndet vet jag inte och skall undersöka det, säger liberale kansliministern, Roger Eriksson, som två veckor i rad bordlagt avgörandet.- De sökte först som privatpersoner och fick avslag via en vända i Högsta förvaltningsdomstolen, sedan kom en anhållan via bolaget Bryggan fastigheter, vilket först drog tillbaks. På senhösten kom en ny anhållan. Det här gör frågan lite komplicerad, säger kansliministern.På tisdag tar han återigen upp anhållan om jordförvärvstillstånd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »