Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 9 juli, 2021 - 09:31Uppdaterad: fredag, 9 juli, 2021 - 12:43
  • Efter att ha fyllt i frågeformuläret i Finentrytjänsten får man instruktioner om hur man ska gå tillväga vid inresa till Finland. Skärmdump från webbtjänsten.

Webbtjänst ger instruktioner för inresa

Rederierna i Finland rekommenderar en webbtjänst som heter Finentry för att göra inresan smidigare i hamnarna när den nya smittskyddslagen träder i kraft på måndag den 12 juli.

Tjänsten finns på webbadressen app.finentry.fi och där kan den som reser in till Finland från utlandet fylla i uppgifter om sin resa och få instruktioner om vad man ska göra när man kommer in i landet, till exempel hur många coronavirustester man ska ta.

När den nya smittskyddslagen träder i kraft på måndag slopas rederiernas krav på coronatestintyg. Sedan den 23 mars har rederierna förutsatt att alla fartygsresenärer som anländer till Finland från utlandet har ett intyg över ett negativt testresultat i enlighet med THL:s rekommendation. Nu slutar rederierna granska intygen, men gränskontrollerna i hamnarna fortsätter som bekant fram till den 25 juli.

Kryssningspassagerare som inte landstiger i ett annat land behöver inte uppvisa intyg eller testa sig.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »