Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 november, 2019 - 14:07Uppdaterad: torsdag, 7 november, 2019 - 16:18
  • LR menar att vrakletarbolaget inte erbjöd dem hjälp med vrakchampagnen som hittades utanför Föglö 2010.

Vrakletarbolag erbjöd inte LR hjälp kring vrakchampagnen

Vrakchampagnen kan vara förstörd. Det sade Peter Lindberg från vrakletarföretaget Ocean X Team i en intervju i Ålands Radio i går om deras arbete med ångfartyget Kyros att han hört rykten om.

Lindberg sade också att han erbjöd sig att hjälpa landskapsregeringen med att ta hand om champagnen i samband med bärgningen, men att landskapet då tackade nej.
-Vad jag vet har förtaget aldrig kontaktat oss och vi har aldrig ens övervägt att kontakta dem. Det säger Marcus Lindholm som är antikvarie i maritim arkeologi vid landskaspets kulturbyrå.
Rainer Juslin som då var byråchef vid landskapsregeringen säger att Peter Lindberg aldrig kontaktade honom i ärendet. Juslin och dåvarande ministern Tony Asumaa fick smakprov av den champagne som champagnehuset Veuve Cliquot ifjol lät göra på en av de bättre flaskorna från vraket. Juslins uppfattning är att drycken inte passar till självstyrelsens 100-års jubileum, men att man inte kan säga att vrakchampagnen är förstörd.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »