• Visit Åland får en miljon för marknadsföring av Åland. Arkivfoto: Hasse Persson-Bru.
Linnea Johansson, chef för landskapets näringsavdelning om avtalet:
Visit Ålands ordförande Terese Flöjt om avtalet:
Visit Ålands ordförande Terese Flöjt om hur pengarna ska användas:
Publicerad: tisdag, 12 februari, 2019 - 14:31, uppdaterad: onsdag, 13 februari, 2019 - 15:11

Visit Åland får över en miljon av landskapet

Det står nu klart att Visit Åland r.f får 1.340.000 euro i år för marknadsföring av Åland, destinationsutveckling och turistinformation. I dag beslöt landskapsregeringen att ingå avtalet med Visit Åland.

- Målet är att öka antalet övernattande gäster till Åland, öka landbaserad turism och att företagen arbetar mer hållbart, skriver man i ett pressmeddelande.

Näringsminister Camilla Gunell säger i pressmeddelandet att den stora utmaningen är att vara intressanta för inflyttning så att tillräckligt många gör Åland till sitt livsval.

I morgon besöker Visit Ålands styrelseordförande Terese Flöjt och Björn Wennström, som är ny PR- och marknadskommunikatör, vårt aktualitetsprogram Åland idag.

Fler Nyheter

Vill ha åländsk märkning av kött på restauranger

Lena Brenner:
Åland borde ha infört ursprungsmärkning av kött på restauranger. Det anser Ålands landsbygdscentrum och Ålands natur och miljö.

Perander ny chef för ÅMHM

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander som ny chef på Ålands miljö- och hälsoskyddsmyndighet, ÅMHM, efter att Stig Abrahamsson lämnade...

Kommunerna lär överklaga LR:s beslut om landskapsandelar

Kommundirektör Christian Dreyer och utbildningsminister Tony Asumaa:
Landskapsregeringen avslår 14 kommuners rättelseyrkan som gäller landskapsandelar och basbelopp för driften av grundskolan för år 2019. Kommunerna yrkade att landskapet skulle fatta ett nytt beslut, eftersom de anser att ersättningen för grundskolans del blir för låg.

Döms efter falsklarm om skottlossning

En 36-årig man döms för falskt alarm. Brottet inträffade i september i fjol då mannen befann sig ombord på m/s Birka Stockholm.

Många trafikbrott under gårdagen

Igår uppdagade polisen flera trafikbrott, skriver man i ett pressmeddelande.

Branden på ÅHS släckt, C-byggnaden evakuerad

Vi hör räddningschef Karl Nordlund:
I morse kom larm om rökutveckling och en mindre brand på sjukhuset.

Fara för gräsbränder

Det råder hög risk för gräsbränder i landskapet Åland, enligt Finlands meteorologiska institut. De skriver på sin hemsida att risken för gräsbrand är uppenbar på grund av torkan och att bränderna sprider sig mycket snabbt i blåsigt väder.

Mindre brand på sjukhuset

Sjukhuset stod i morse i beredskapsläge på grund av rökbildning efter en mindre brand i C-huset.

Geta efterlyser kommunrepresentation

Idag går remisstiden ut för betänkandet av en revidering av offentlighetslagstiftningen. Geta kommunstyrelse betonar i sitt utlåtande till...