Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 21 juni, 2018 - 18:03

Villkortligt fängelse för våld och ärekränkning

En person har dömts till fem månaders villkorligt fängelse för ärekränkning, våldsamt motstånd mot tjänsteman och två fall av motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Det efter att på en av Mariehamns barer i juni 2016 riktat slag mot två av ordningsvakterna då de avlägsnade personen. Några av slagen träffade också, men tillfogade inte ordningsvakterna någon skada. I samband med detta har personen också tappat balansen och ramlat över ett utebord som gått sönder. Polisen anlände till platsen och mannen sparkade mot dem och hotade en av dem. Dessutom stretade personen emot, tog tag i en stolpe med benen och försökte sparka sig loss ur polisernas grepp samt spottade en polis i ansiktet, var aggressiv och förolämpade polisen.

Ungefär ett år senare har samma person hotat en ordningsvakt vid en nattklubb och sagt att han ska döda ordningsvakten om hen använder något hjälpmedel, i samband med att ordningsvakten försökte föra ut mannen eftersom att han misstänktes ha misshandlat en annan gäst. Mannen visade med kroppsspråk att han var på väg att slå ordningsvakten, varpå ordningsvakten använde pepparsprej.

Mannen medgav gärningarna, förutom det sistnämda fallet, som inte heller gick att styrka gällande att personen skulle hotat om att döda ordningsvakten om hen använde några hjälpmedel. Personen dömdes till fem månader villkorligt fängelse och åläggs betala baren 100 euro för det förstörda bordet, brottsofferavgift om 40 euro och ersätta staten för biträdets arvode om 1 023 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »