Publicerad: onsdag, 17 januari, 2018 - 07:43, uppdaterad: onsdag, 17 januari, 2018 - 07:48

Villkorligt för misshandel av sambo

En 46-årig man har av tingsrätten dömts till 70 dagars villkorligt fängelse för misshandel.

Mannen ska vid olika tillfällen ha misshandlat sin sambo. Han har bland annat rivit henne i håret, fällt henne i golvet, tagit stryptag och slagit henne i ansiktet.

Mannen har erkänt vissa av fallen men vissa kommer han inte i håg då han vid tillfällena varit påverkad av alkohol. Med stöd av kvinnans berättelse, dokumentering från vården och ett vittne anser tingsrätten det styrkt att mannen har begått gärningarna.

Fler Nyheter

Ny typ av fågelinfluensa i Sverige

En ny typ av fågelinfluensa har upptäckts hos en örn som avlidit hos en viltrehabiliterare i Blekinge i Sverige. Analysen visade att örnen hade fågelinfluensa av typen H5N6. En typ av virus som inte tidigare har påvisats i Sverige.

Mindre skörd men ingen brist på foder

Roald Eriksson, som producerar hösilage, intervjuas av Sara Lindroos
I Mellansverige har djurägare drabbats hårt av foderbrist, men på Åland har man inte haft problem med att utfodra djuren. Skördarna 2017 var mindre än normalt för Roald Eriksson som producerar hösilage, men han säger att det finns gott om annan mat.

Plan för Havsvidden till fullmäktige

Kommunstyrelsen i Geta godkände i tisdags förslaget till detaljplan för Havsvidden.

Brandskydd för Sunds kyrka utreds

Sunds kyrka har ett undermåligt brandskydd, och nu ska man titta på en lösning.

Försökte köra undan polisen

En förare försökte köra undan polisen efter att patrullen gett stoptecken i samband med en trafikövervakning i Geta i går kväll.

Villkorligt fängelse för restaurangägare

Owe Sjöblom har läst tingsrättens dom
Ett par, en man och en kvinna, som bedriver restaurangverksamhet i Mariehamn har dömts till åtta månaders villkorligt fängelse för grovt bokföringsbrott och grovt skattebedrägeri.

Psykisk ohälsa bland unga utreds

ÅHS styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson och skolpsykolog Johanna Welander intervjuas av Marika Kvarnström
En arbetsgrupp inom primärvården är tillsatt för att titta närmare på barn och ungdomars psykiska ohälsa. En del i den kommande utredningen är att visa på för- och nackdelar med att fördela vissa funktioner mellan skolorna och ÅHS annorlunda än idag.

Tufft första år för Roslagsmjölk

ÅCA:s vd Johannes Snellman intervjuas av Hasse Persson-Bru
Det gånga året har varit tufft för bönderna som äger Roslagsmjölk vars produkter förädlas och paketeras av ÅCA. Norrtälje tidning skriver i dag att man haft större omkostnader än man räknat med och varit nära att lägga ner. Nu har man ändå beslutat att fortsätta vilket ÅCA:s vd Johannes Snellamn välkomnar.

Villkorligt fängelse för grovt rån

En man har blivit dömd till sju månaders villkorligt fängelse för grovt rån.