Publicerad: tisdag, 14 november, 2017 - 16:01

Villkorligt fängelse för våldtäkt och hot

En 38-årig man har av tingsrätten dömts till villkorligt fängelse i ett år och fyra månader för våldtäkt, misshandel, olaga hot, straffbart bruk av narkotika och rattfylleri

 Mannen ska också betala totalt drygt 6.800 euro i bland annat rättegångskostnader och ersättningar för sveda och värk samt lidande.

Mannen hade 2016 genom våld tvingat en kvinna till samlag, vid ett par tillfällen slagit och hotat slå henne. Mannen hade också vid ett tilfälle brukat cannabis och kört bil trots att han hade narkotiska ämnen i blodet.

Mannen bestred åtalen om våldtäkt, en misshandel, olaga hot och ett åtal om straffbart bruk av narkotika. Däremot medgav han ett fall av misshandel samt bruk av narkotika och rattfylleri.

Fler Nyheter

Ålandsvägens ombyggnad inleds nästa vecka

Den andra etappen av Ålandsvägens ombyggnad inleds den 24:e januari och beräknas vara slutförd den 22:a november. Idag undertecknades entreprenadavtalet.

333 har röstat

333 personer förhandsröstade i presidentvalet när förhandsröstningen drog i gång på postkontoren i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö i dag.

Polisens avgångsålder klubbad

Lagtinget beslöt slutgiltigt i dag att polisernas pensions- och avgångsålder höjs. Med rösterna 16-13 vann förslaget från landskapsregeringen.

Rosella fräschas upp

Flera nyheter är på gång på Viking Lines m/s Rosella som just nu ligger på dock i Tallinn.

Ömsen ångrar sig om markköp

Ålands ömsesidiga försäkringsbolag tackar nej till att köpa den mark på Lotsberget som man hade tänkt bygga bostadshus på.

Haatainen vill tidigarelägga språkundervisning

Tuula Haatainen intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell:
- Finland måste även i fortsättningen garantera Ålands demilitarisering och det är mycket bra att Finland har fredsöarna Åland. Det menar socialdemokraternas presidentkandidat Tuula Haatainen.

Odins turlista ändras i dag

Tekniska problem drabbade m/s Odin i förmiddags och det påverkar turlistan.

Välbesökta invånarmöten i Sund och Finström

Invånarmötena om kommunsammanslagning av Finström, Geta och Sund var relativt välbesökta då de hölls i Sund och Finström i går.

Poliserna träffade LR

I dag har landskapsregeringen och poliserna träffats för att diskutera pensionsfrågan.