Publicerad: tisdag, 14 november, 2017 - 16:01

Villkorligt fängelse för våldtäkt och hot

En 38-årig man har av tingsrätten dömts till villkorligt fängelse i ett år och fyra månader för våldtäkt, misshandel, olaga hot, straffbart bruk av narkotika och rattfylleri

 Mannen ska också betala totalt drygt 6.800 euro i bland annat rättegångskostnader och ersättningar för sveda och värk samt lidande.

Mannen hade 2016 genom våld tvingat en kvinna till samlag, vid ett par tillfällen slagit och hotat slå henne. Mannen hade också vid ett tilfälle brukat cannabis och kört bil trots att han hade narkotiska ämnen i blodet.

Mannen bestred åtalen om våldtäkt, en misshandel, olaga hot och ett åtal om straffbart bruk av narkotika. Däremot medgav han ett fall av misshandel samt bruk av narkotika och rattfylleri.

Fler Nyheter

Josefin Sonck vann humorpris

Åländska komikern Josefin Sonck vann på fredagkvällen priset som Årets nykomling på Svenska Standupgalan.

1394 har förhandsröstat

1394 personer har förhandsröstat i presidentvalet vid postens förhandsröstningsställen i Brändö, Lumparland, Mariehamn och Vårdö.

Geta tog fram åtgärdsplan för ekonomin

Nu har Geta tagit fram en åtgärdsplan för att balansera sin ekonomi.

Fler rum för äldre i Hammarland

Planeringen av en om- och tillbyggnad av äldreboendet Hammargården går vidare.

Jonsson beklagar regeringens förtroende

Ålands framtids Axel Jonsson intervjuas av Owe Sjöblom:
Ålands framtids Axel Jonsson tycker att landskapsregeringen inte har någon vilja att visa ödmjukhet eller be om ursäkt för att det finns en minister som inte har agerat enligt vad övriga i regeringen kräver.

Liten förändring i Hammarlandsstyret

Kommunstyrelsen i Hammarland fick en ny viceordförande när fullmäktige i går valde kommunstyrelsen för 2018-2019.

14 vill leda Lumparland

14 personer har sökt tjänsten som kommundirektör i Lumparland. Kommunstyrelsens ordförande Brage Wilhelms är glad att så många visat intresse.

Ny styrelseordförande i Föglö

Efter 20 år som ordförande i Föglös kommunstyrelse lämnar Torsten Sundblom nu över ordförandeklubban till Gun-Britt Gullbrandsson.

Elevassistenterna ökar

Skolpsykolog Johanna Welander intervjuas av Marika Kvarnström:
Enligt Ålands statistik och utredningsbyrå finns det 104 elevassistenter i grundskolan på Åland. Det är en ökning med elva assistenter från år 2014, då det fanns 93 elevassistenter i landskapet. Och en ökning med 20 anställda från år 2011.