Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 23 januari, 2018 - 14:04Uppdaterad: tisdag, 23 januari, 2018 - 14:06

Villkorligt fängelse för tre brott

En 22-årig man har dömts till två månaders villkorligt fängelse för misshandel, olaga hot och grovt äventyrande av trafiksäkerheten.

På en hemmafest hade 22-åringen misshandlat en annan man, något som han också medgett. 22-åringen hävdade dock att de två slag han sade att han utdelat varit i självförsvar, men tingsrätten anser efter att ha hört målsäganden, ett vittne och tagit del av övrig bevisning att 22-åringen misshandlat den andre plötsligt och oprovocerat. Tingsrätten menar också att det är utrett att 22-åringen i samband med misshandeln hotat målsäganden. Förutom det villkorliga fängelsestraffet döms 22-åringen till att betala målsägandens rättegångskostnader samt att betala drygt 800 euro till honom för sveda, värk, lidande, sjukvård och medicin.

Vad gäller trafikbrottet som skedde vid ett annat tillfälle så erkände 22-åringen att han kört 94 kilometer i timmen på 40-väg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »