Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 september, 2020 - 22:00Uppdaterad: onsdag, 23 september, 2020 - 06:03
  • Näringsminister Fredrik Karlström. Foto: Nina Smeds

Vill sänka avgifter för företag

Det ska komma insatser för att sänka kostnaderna för bland annat vatten och avlopp till företagare i landskapsregerings kommande budget för år 2021, säger näringsminister Fredrik Karlström.

Enligt Gustaf Salmelin, vd för PNM Holding, kostar det omkring 200.000 euro extra, per år, att ha ett företag på Åland till skillnad från att ha det på svenska eller finska fastlandet. Han säger att det är väldigt dyra kostnader för bland annat el, vatten och avlopp.
Karlström säger att detta är en diskussion som är igång på flera olika plan men att man måste hjälpa till med investeringsstöd för att stärka konkurrenskraften. Det innebär att man vill sänka kostnaderna för el, vatten och avlopp och att det ska komma mer pengar för detta i landskapsregeringens budget inför 2021.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »