Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 augusti, 2011 - 13:44Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Vill ha tips om smitande mopedist

Polisen vill ha tips från allmänheten om en händelse vid 17-tiden i går eftermiddag. I Lemström mötte en polispatrull en moped och försökte stoppa den för att kontrollera föraren, men mopedisten vägrade stanna och fortsatte i stället i hög hastighet in mot Mariehamn. Färden fortsatte på en cykelbana, in på Örtvägen och vidare in på cykelvägar norrut. På cykelvägen i Västerkalmare fanns två cyklister som tvingades väja för att undvika att kollidera med mopeden. Föraren av mopeden är misstänkt för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och underlåtenhet att följa polismans tecken. Mopeden var ljusfärgad med röd bakdel, och föraren hade en blågul hjälm, passageraren hade ingen hjälm. Båda hade mörka kläder. Polisen är speciellt intresserade av att komma i kontakt med bilister som körde efter mopeden mot Lemströms kanal, och med de cyklister som tvingades väja på cykelvägen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »