Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 28 december, 2010 - 14:31Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Vill ha ny lag för integration

Landskapsregeringen vill förändra lagstiftningen för att främja integrationen. Man anlitar nu en jurist som ska utreda på vilka områden man kan anpassa lagstiftningen till de inflyttade. Åland har inte behörighet att lagstifta om frågor som asyl och flyktingstatus. De områden där Åland skulle kunna förändra lagstiftning är främst inom hälso- och sjukvård, utbildning och arbetsmarknadspolitiska frågor. -Ett exempel på vad som skulle kunna förändras är att de inflyttade som inte har jobb skulle kunna få arbetsmarknadsstöd i stället för utkomststöd som de får i dag, säger kansliminister Roger Eriksson, som ansvarar för integrationsfrågor. Det finns också förslag på att starta ett informationskontor för inflyttade och att tillsätta en integrationssamordnare. Utredningen ska vara färdig i januari, och enligt Roger Eriksson är målet att de nya lagarna ska träda i kraft nästa höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »