Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 8 augusti, 2011 - 12:57Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Vill ha manetobservationer

Allmänhetens observationer av maneter intresserar Finlands miljöcentral. För andra året i rad samlar miljöcentralen in observationer av maneter i Östersjön. I fjol observerades ett stort antal öronmaneter i norra Östersjön i augusti och ända in i november. De flesta observationerna gjordes i Skärgårdshavet och Finska viken, men rapporter kom också från Ålands hav och Bottenhavet. Under de senaste årtiondena har förekomsten av maneter ökat och miljöcentralen utreder vilka miljöfaktorer som påverkar massförekomster av maneterna som kan trassla till fiskenät och täppa till vattenintagningsrör på kraftverk. Observationer kan rapporteras med en blankett som finns på miljöcentralens hemsida.Finlands miljöcentral är ett forskningsinstitut som lyder under miljöministeriet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »