• Mikael Lindholm, centern. Arkivfoto: Malin Lundberg.
Publicerad: fredag, 14 september, 2018 - 14:04

Vill ha lösning för mottagning av animaliska restprodukter

Hur tänker landskapsregeringen se till att Åland har en mottagningsanläggning för animaliska restprodukter som verkar enligt gällande miljötillstånd och när förväntas det ske? Det skriver lagtingsledamot Mikael Lindholm (C) i en skriftlig fråga till landskapsregeringen.

Han skriver att Ålandskomposten i Gunnarsby Sund inte har ett giltigt miljötillstånd och att det tydligt framkommit att hanteringen inte uppfyller kraven som ställs på ansvarsfull hantering av potentiellt farliga produkter. Lindholm menar att det innebär en risk för betydande påverkan på vattnet. Näringsminister Camilla Gunell (S) ska svara på frågan inom tio dagar.

Fler Nyheter

Häggblom fortsätter leda Obs

Bert Häggblom fortsätter leda Obunden samling, det kom partiets höstmöte fram till på lördagen. Även viceordföranden Christoffer Virtanen och Ann Carlsson fick förnyat förtroende.

Peter Hellgren ny vd-ersättare vid Viking line

Vice vd Peter Hellgren blir vd-ersättare vid Viking line istället för Andreas Remmer , som lämnat bolaget. Det skriver Viking line i ett...

Finström sänker skatten

Finströms kommun sänker inkomskatten med 0,50 procentenheter till 18,50 procent, det beslutade kommunfullmäktige igår.

Brist på praktikplatser stoppar sotarutbildning

Det blir ingen sotarutbildning vid Ålands yrkesgymnasium. Redan 2016 initierade landskapsregeringen en utredning vid Ålands yrkesgymnasium hur en sotarutbildning skulle ordnas. Något som man nu avskriver.

Centrumplanen är klar

Centrumplanen är klar, intervju med Sirkka Wegelius
Fler bostäder och affärslokaler, en strandboulevard i stället för Österleden samt ett parkeringshus ovanpå Select. Det är några av punkterna i Stadsarkitekt Sirkka Wegelius förslag till delgeneralplan för centrum.

Föglö kommun stöder tunnel

Föglös kommunfullmäktige uttrycker stöd för en tunnel, det beslutades i fullmäktige igår.

Sju anbud på vägstation

Sju anbud har inkommit på Godby vägstation som Landskapet bjudit ut till försäljning via mäklare.

Påpekanden om gc-väg

Det har inkommit påpekanden till landskapsregeringen när det gäller det pågående bygget av en gång- och cykelbana mellan Mariehamn och Berghamn i Eckerö.

Extra färjturer till kommunmöte på Kumlinge

På söndag arrangeras ett öppet möte om kommunindelningsutredningen på Kumlinge. För att de som bor på Enklinge ska kunna delta har landskapsregeringen beslutat om extra färjturer med ms Rosala II.