Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 27 maj, 2010 - 13:22Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vill ha förslag till ny jordförvärvslag

Landskapsregeringens oförmåga att komma med förslag på hur jordförvärvsrätten ska tillämpas riskerar att allvarligt skada det åländska samhällets utveckling. Det menar oppositionen i lagtinget som nu i ett så kallat spörsmål undrar när det kommer att hända något i frågan. Oppositionspartierna har fått med sig centerns Runar Karlsson som undertecknare av spörsmålet. Det har gått över ett år sedan den parlamentariska kommittén som utredde regelverken för jordförvärvsrätten, hembygdsrätten och näringsrätten kom med sitt förslag. Varför kommer inte landskapsregeringen med förlag utgående från kommitténs utredning? Det undrar spörsmålsställarna med obunden samlings Danne Sundman som förste undertecknare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »