Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 mars, 2021 - 06:39Uppdaterad: onsdag, 31 mars, 2021 - 15:30
  • Hälsovårdare och barnmorskor vill att ÅHS ser över löneutvecklingen. Arkivbild.

"Vill ha betalt för spetskompetens"

Nu går hälsovårdare och barnmorskor inom ÅHS ut i en insändare i lokaltidningarna och kräver att de får betalt för spetskompetensen de besitter.

De skriver att landskapet Åland nu kräver behörighet som hälsovårdare och barnmorska men att de får samma grundlön som en nyutbildad sjukskötare. De har tidigare påtalat den här lönesituationen utan att det hänt något och nu gör de ett nytt försök.

- Vi är djupt bekymrade över löneutvecklingen som lett till brist på vikarier och sökande till våra tjänster samt till ”personalflykt”. Specialistutbildning ska löna sig och värdesättas. Vi kräver att vår arbetsgivare betalar grundlöner som motsvarar våra arbetsuppgifter och vårt ansvar, skriver de i insändaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »