Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 april, 2010 - 16:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vill ha avtalen på svenska<br>tar hjälp av JK

Ålands riksdagsledamot Elisabeth Nauclér ger sig inte i frågan om att få kollektivavtalen på svenska. Trots stöd av statsminister Matti Vanhanen vid riksdagens frågetimme i förra veckan anmäler hon social- och hälsovårdsminister Liisa Hyssäläs svar på sitt spörsmål till Justitiekanslern. Hyssälä menade att kollektivavtalens allmänt bindande verkan inte förutsätter att de också ska finnas på svenska, men hon fick alltså inte medhåll av sin chef, statsministern. JK har också tidigare påpekat att avtalen måste finnas på svenska och får nu ta tag i frågan igen. För åländska företagare är frånvaron av kollektivavtal på svenska ett stort problem. Företagarföreningens verksamhetsledare Jonny Mattsson hoppas att de många kollektivavtalen som förhandlats fram i vår finns på svenska senast i höst.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »