Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 7 oktober, 2021 - 06:15Uppdaterad: torsdag, 7 oktober, 2021 - 07:03
  • ÅHS har en mottagning för patienter med kvarstående besvär. Arkivbild.

"Viktigt med ordentlig utredning vid postcovid"

Det är viktigt att de som lider av postcovid, det vill säga de som har långtidsbesvär efter genomgången covid-19-sjukdom, blir ordentligt utredda och får hjälp med sin rehabilitering. Det säger infektionsläkare Marika Nordberg vid ÅHS.

Vid ÅHS finns nu en mottagning där personer från olika yrkesgrupper arbetar med patienter som har kvarstående besvär.

Det finns inga exakta siffror på hur många som vänt sig till ÅHS på grund av postcovid men Marika Nordberg uppskattar antalet till knappt 20 personer.

Hon understryker att de allra flesta läker ut sin covid bra och att det är förväntat att man behöver tid för återhämtning, men att om besvären inte upphör efter flera veckor eller månader så ska man söka hjälp.

-När problemen är så stora och så störande att ditt dagliga liv påverkas så ska man vända sig till sjukvården, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »