Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 oktober, 2019 - 06:49Uppdaterad: onsdag, 16 oktober, 2019 - 08:53
  • Jessica Simons och Felicia Hansen anser att det är viktigt att ålänningarna gör sina röster hörda. Foto: Annie Särka.

”Viktigt att göra min röst hörd”

På söndag är det som bekant lagtings- och kommunalval. Endel har redan bestämt sig, medan andra inte ännu vet vem de ska rösta på.

En av dem som kommer att rösta är Felicia Hansen från Mariehamn. Hon tycker att det är viktigt att gå till valurnan oavsett.

- Jag vill kunna vara med och påverka och ha åsikter om saker och ting. Det är klart att du får ha åsikter om du inte röstar, men du kan inte säga vad som är rätt och fel om du inte är med och påverkar. De gångerna jag inte har haft en aning har jag röstat blankt men jag tycker det är viktigt att vara med och visa att man röstar iallafall, säger Felicia Hansen.

Jessica Simons från Jomala är inne på samma spår.

- Tidigare var jag dålig på att rösta men nu de senaste åren har jag varit och röstat. Jag är inte helt säker på vad jag ska rösta på ännu, men det är viktigt att göra min röst hörd, säger hon.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »