• Viking Line satte passagerarrekord 2017. Även Rosella hade fler passagerare än under 2016, ökningen var 3,1 procent. Pressbild.
Publicerad: torsdag, 4 januari, 2018 - 15:15, uppdaterad: torsdag, 4 januari, 2018 - 16:00

Viking Line satte rekord

6.881.149 passagerare reste med Viking Line under fjolåret. Det är sex procent fler än under 2016 och nytt passagerarrekord berättar rederiet i ett pressmeddelande.

Även antalet personbilar som åkte med Viking Line var rekordmånga, drygt 762.000 stycken.
Den största ökningen i passagerartrafiken skedde på linjen mellan Helsingfors och Tallinn där Viking Line under sommaren erbjöd 12 avgångar dagligen. XPRS, Gabriella och Mariella trafikerade linjen tillsammans med katamaranen Viking FSTR. Drygt 2,3 miljoner passagerare transporterades och det var en ökning med 15,7 procent jämfört med 2016.
Den enda rutt där passagerarantalet minskade var mellan Stockholm och Mariehamn där Cinderella trafikerar. Minskningen på 0,1 procent grundar sig enligt Viking Line på färre trafikdagar under året.

Fler Nyheter

Peter Hellgren ny vd-ersättare vid Viking line

Vice vd Peter Hellgren blir vd-ersättare vid Viking line istället för Andreas Remmer , som lämnat bolaget. Det skriver Viking line i ett...

Finström sänker skatten

Finströms kommun sänker inkomskatten med 0,50 procentenheter till 18,50 procent, det beslutade kommunfullmäktige igår.

Brist på praktikplatser stoppar sotarutbildning

Det blir ingen sotarutbildning vid Ålands yrkesgymnasium. Redan 2016 initierade landskapsregeringen en utredning vid Ålands yrkesgymnasium hur en sotarutbildning skulle ordnas. Något som man nu avskriver.

Centrumplanen är klar

Centrumplanen är klar, intervju med Sirkka Wegelius
Fler bostäder och affärslokaler, en strandboulevard i stället för Österleden samt ett parkeringshus ovanpå Select. Det är några av punkterna i Stadsarkitekt Sirkka Wegelius förslag till delgeneralplan för centrum.

Föglö kommun stöder tunnel

Föglös kommunfullmäktige uttrycker stöd för en tunnel, det beslutades i fullmäktige igår.

Sju anbud på vägstation

Sju anbud har inkommit på Godby vägstation som Landskapet bjudit ut till försäljning via mäklare.

Påpekanden om gc-väg

Det har inkommit påpekanden till landskapsregeringen när det gäller det pågående bygget av en gång- och cykelbana mellan Mariehamn och Berghamn i Eckerö.

Extra färjturer till kommunmöte på Kumlinge

På söndag arrangeras ett öppet möte om kommunindelningsutredningen på Kumlinge. För att de som bor på Enklinge ska kunna delta har landskapsregeringen beslutat om extra färjturer med ms Rosala II.

ÅAB och S-banken samarbetar kring fonder

Ålandsbanken inleder ett samarbete med företaget FIM som förvaltar S-Bankens fonder. Som ett led i samarbetet fusionerar man bland annat fonderna FIM Global och Ålandsbanken premium 100.