• Viking Line satte passagerarrekord 2017. Även Rosella hade fler passagerare än under 2016, ökningen var 3,1 procent. Pressbild.
Publicerad: torsdag, 4 januari, 2018 - 15:15, uppdaterad: torsdag, 4 januari, 2018 - 16:00

Viking Line satte rekord

6.881.149 passagerare reste med Viking Line under fjolåret. Det är sex procent fler än under 2016 och nytt passagerarrekord berättar rederiet i ett pressmeddelande.

Även antalet personbilar som åkte med Viking Line var rekordmånga, drygt 762.000 stycken.
Den största ökningen i passagerartrafiken skedde på linjen mellan Helsingfors och Tallinn där Viking Line under sommaren erbjöd 12 avgångar dagligen. XPRS, Gabriella och Mariella trafikerade linjen tillsammans med katamaranen Viking FSTR. Drygt 2,3 miljoner passagerare transporterades och det var en ökning med 15,7 procent jämfört med 2016.
Den enda rutt där passagerarantalet minskade var mellan Stockholm och Mariehamn där Cinderella trafikerar. Minskningen på 0,1 procent grundar sig enligt Viking Line på färre trafikdagar under året.

Fler Nyheter

Video: Se hela pridetåget

Idag avslutas Åland pride med sedvanlig parad från västra hamnen till torget. Här kan du se hela tåget och höra en intervju med Regnbågsfyrens...

Trygghet ur ett nordiskt perspektiv

Elisabeth Rusdal och Andrea Hasselblatt intervjuas
Katastrofberedskap kom på tapeten när de nordiska kvinnoförbunden träffades på Åland för sin sommarkonferens.

ÅHS satsar på magnetundersökning

ÅHS satsar på magnetundersökning
-Det är en milstolpe för Ålands hälso- och sjukvård. Det säger styrelseordförande Annette Holmberg-Jansson om den magnetresonanstomograf, MRT, som ÅHS har investerat i till sin röntgenklinik.

Naturliga orsaker bakom Torpfjärdens torrläggning

Det låga vattennivåerna i Torpfjärden i Jomala har inte orsakats av vägarbetena och installationen av den nya vägtrumman som ersatt den gamla. Den...

Dömd för hotfulla meddelanden

En 27-årig man har av tingsrätten dömts till 120 euro i dagsböter för olaga hot.

Trygg vardag tema för kvinnokonferens

Trygg vardag är temat för Nordens Kvinnoförbund, NKF, som i dag och i morgon samlas till konferens på Åland.

Stabilt resultat för Andelsbanken

Andelsbanken för Åland redovisar en rörelsevinst på drygt 2,9 miljoner euro för årets sex första månader. Resultatet är på samma nivå som för motsvarande period i fjol.

Böter för narkotikabrott och rattfylla

Böter och körförbud blev följderna för en 48-årig man som tingsrätten dömde för narkotikabrott, rattfylleri och fordonsskatteförseelse.

Företag stryks ur handelsregistret

12.000 företag och bostadsaktiebolag riskerar att bli strukna ur handelsregistret om de inte meddelar att det fortfarande har verksamhet. Det skriver Patent- och registerstyrelsen i ett pressmeddelande.