Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 29 november, 2021 - 10:51Uppdaterad: måndag, 29 november, 2021 - 15:46

Viking Line inleder aktieemissionen

I dag har Viking Line offentliggjort villkoren för den tidigare beslutade aktieemissionen.

I ett pressmeddelande skriver bolaget att verkställandet av emissionen sker mellan den 7 och 21 december. Genom aktieemissionen strävar Viking Line efter att inhämta cirka 50 miljoner euro. Teckningspriset per aktie är åtta euro och aktieägarna får en (1) teckningsrätt för varje aktie i bolaget.

–Villkoren för nyemissionen har utformats så att den är fördelaktig för våra nuvarande aktieägare. Den föreslagna teckningskursen är förmånlig och aktieägarna skall om de inte kan delta i emissionen ha möjlighet att sälja sina teckningsrätter. Att stora aktieägare, såväl gamla som nya och representerande flera generationer, har garanterat upp till 54 procent av emissionen uppfattar jag vara ett styrkebevis från Viking Lines sida och jag är tacksam för det stöd som aktieägarna har visat, säger vd Jan Hanses.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »