Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 april, 2018 - 14:36Uppdaterad: onsdag, 18 april, 2018 - 14:48
  • Sämre resultat än förväntat konstaterades på Viking Lines bolagsstämma i dag. Foto: Marika Kvarnström
  • Anders Eriksson frågade varför Tallink-Siljas resultat är så mycket bättre. Foto: Marika Kvarnström
  • Margaretha Procopé kritiserade Viking Lines bokningssystem. Foto: Marika Kvarnström

Viking Line hoppas på bättre resultat i år

Viking Lines styrelseordförande Ben Lundqvist konstaterade under rederiets bolagsstämma idag att resultatet för år 2017 inte blev vad man hade förväntat sig.

-Tyvärr beror det till stor del på att försöket på rutten Tallinn-Helsingfors med Viking FSTR inte lyckades som vi hade hoppats, sade han.

Vd Jan Hanses konstaterade det samma, men menade att bolaget nu ser en ljusare trend och i maj presenteras resultatet för första kvartalet år 2018. En del av det är den omorganisation som nu har gjorts som innebär bland annat att det finns en fartygschef som ansvarar för respektive färjas resultat och ska rapportera direkt till vd:n.

Dividenden blev 20 cent per aktie till aktieägarna. Rörelseresultatet är 10 miljoner euro. Detta att jämföra med 13,7 miljoner euro för år 2016.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »