Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 11 oktober, 2019 - 15:48Uppdaterad: fredag, 11 oktober, 2019 - 17:21
  • Viking Lines informationsdirektör Johanna Boijer Svahnström skriver i ett utlåtande om domen från Stockholms tingsrätt att rederiet fortsatt har fullt förtroende för befälhavaren.

Viking Line har skärpt instruktionerna

Viking Line har på grund av åtalet skärpt instruktionerna kring motsvarande situationer. Det skriver rederiet i ett utlåtande om domen som kom i dag.

Viking Line har säkerställt att samtliga medarbetare är väl insatta i de regelverk som gäller, både svensk lagstiftning och interna policys. Man skriver också att Viking Cinderellas befälhavare intog middagen med transportstyrelsens inspektörer efter avslutat arbete och att man är övertygad om att befälhavaren inte har försökt påverka tjänstemännen eller resultatet av inspektionen på något sätt. Viking Line menar att domen strävar till att generellt skydda allmänhetens tilltro till att all myndighetsutövning utförs korrekt, och rederiet betonar att man har fortsatt fullt förtroende för befälhavaren.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »