Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 december, 2010 - 15:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Viking Line får 28 miljoner i miljöstöd

Viking Line får 28 miljoner euro i miljöstöd för ett nybygge som beställs från STX-varvet i Åbo. Det statliga stödet är ett av villkoren i det intentionsavtal rederiet skrev med varvet om byggandet av ett nytt passagerarfartyg för 240 miljoner euro. Viking Line hade ansökt om 30 miljoner i miljöstöd, vilket motsvarar hela den summa som finns reserverad i statsbudgeten. Stödet motiveras dels med att det främjar sysselsättningen och dels med att man vill öka användningen av ny, miljövänlig teknik. Avsikten är att det nya fartyget levereras i början av år 2013 och sättas i trafik på linjen Åbo-Åland-Stockholm.Enligt ett pressmeddelande från Kommunikationsministeriet måste stödet också godkännas av EU-kommissionen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »