Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 28 april, 2021 - 14:12Uppdaterad: onsdag, 28 april, 2021 - 17:07

"Vi lever inte på 1500-talet"

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström anser att man behöver ta ett helhetsgrepp kring alla skattegränsfrågorna och begära av finansministeriet att man tillsätter en arbetsgrupp med tullen, skattestyrelsen, landskapsregeringen och finansministeriet som medlemar för att vända på alla stenar för att se hur man löser detta på ett smidigt sätt.

- Men är det så att EU-direktiven är så styva att det inte går att hitta praktiska lösningar, så måste man gemensamt gå till Bryssel för att ändra de här direktiven och förordningarna. Det vore fullständigt orimligt att behöva tulla in sin dagstidning. Vi lever på 2020-talet och inte på 1500-talet. Det här måste funka i den värld vi lever i nu, säger Mats Löfström.

Den 1 juli blir det nya moms-bestämmelser för varor som ska förtullas inom EU. Allt under 22 euro som beställs till exempelvis Åland behöver man börja betala moms på, något som det i nuläget inte är någon moms på. Detta innebär att varje enskilt nummer av valfri tidning från ett annat EU-land behöver förtullas efter 1 juli.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »