Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 19 september, 2019 - 20:47Uppdaterad: fredag, 20 september, 2019 - 09:22
  • Veronica Thörnoos. Foto: Rasmus Olin

Veronica Thörnoos vill att Paf-vinster förs in i budgeten

Paf ska inte hantera sina vinster så som det görs i dag. Det menade Centerns partiordförande Veronica Thönroos under Ålands radios partiledarutfrågning i dag.

– Jag tycker att man borde överväga att de vinster som Paf gör skulle kunna föras in i Ålandsbudgeten på ett mer rakryggat sätt och användas till annan verksamhet än bara till tredje sektorn, säger hon.
Veronica Thörnroos anser också att vårfågeljakten ska fortsätta, oavsett vad EU säger. Bland annat för att bevara viltvården.
– De 300.000 fåglar som dör på vägen upp (till nordliga breddgrader, reds anm.) är ingenting att jämföra med de 3.000 som vi skjuter. Plus att när vi sedan avslutar vårfågeljakten kan vi ju inte heller förvänta oss att jägarna i samma utsträckning som nu ska bekämpa de predatorer som finns.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »