Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2019 - 14:31Uppdaterad: torsdag, 14 mars, 2019 - 17:17
  • Arkitekt Micko Koskinen har gjort en skiss på hur en eventuell utbyggnad av KHS kan se ut.

Verkställighetsförbud avslås i SÅHD-mål

Förvaltningsdomstolen avslår ett av Hammarlands försök att stoppa Södra Ålands högstadiedistrikts budget.

Förvaltningsdomstolen anser inte att budgeten medför att något rättsligt intresse äventyras och man betonar även att utbyggnaden av Kyrkby högstadium inte är slutgiltigt bestämd. Däremot ska domstolen först i ett senare skede bedöma om SÅHD-budgeten bör upphävas.

Som Ålands Radio tidigare rapporterade om har Hammarlands kommunstyrelse för två veckor sedan yrkat på upphävande av och ett verkställighetsförbud för Södra Ålands högstadiedistrikts budget, på grunden att ”beslutet tagits i oriktig ordning och att kommunförbundet överskridit sina befogenheter”. Den bakomliggande orsaken till att Hammarland har vänt sig till Ålands förvaltningsdomstol, är kommunens missnöje med de höga kostnaderna för den planerade utbyggnaden av Kyrkby högstadieskola, samt det planerade specialfritidshemmets placering.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »