Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 23 oktober, 2020 - 06:29Uppdaterad: fredag, 23 oktober, 2020 - 06:46
  • ÅHS har ersatt en jurist med en verksamhetsstrateg. Arkivbild.

Verksamhetsstrateg ersätter jurist vid ÅHS

Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, har ersatt en juristtjänst med en ny tjänst som verksamhetsstrateg.

Under sommaren anställdes Sandra Rasmussen bland 19 sökande till den nya tjänsten. En verksamhetsstrateg behövs för att bistå klinik- och enhetschefer inom ÅHS enligt hälso- och sjukvårdsdirektör Jeanette Pajunen.

-En förstärkning att hålla i projekt, att omvärldsbevaka, söka bidrag för vissa projekt och i högsta grad hjälpa till i effektiviseringsarbete, som digitaliseringen, säger hon.

Det är inget krav att ha vård- eller juristutbildning för tjänsten, utan man ville ha någon med högskoleexamen, erfarenhet av projektledning och utrednings- och utvecklingsarbeten samt strategisk kommunikation.
-Som ett bonus behöver man känna till digitaliseringsprocesser på ett ingående sätt, säger Jeanette Pajunen.

Lönenivån är likadan som för resten av ledningsgruppen vid ÅHS, runt 5.000 euro i månaden. Det innebär inte ökade kostnader för ÅHS i och med den indragna juristtjänsten.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »