Thomas Tillander och Åke Lindholm intervjuas av Fredrik Granlund
Thomas Tillander och Åke Lindholm intervjuas av Fredrik Granlund (lång version från Åland idag)
Publicerad: tisdag, 2 januari, 2018 - 15:46, uppdaterad: tisdag, 2 januari, 2018 - 17:29

Veikkaus för bort utrustning

För drygt en månad sedan kom beskedet att det från och med årsskiftet inte längre går att spela på Veikkaus spel på Åland. I dag kom personal från bolaget hit för att plocka bort utrustning.

Distriktchef Thomas Tillander tycker det är tråkigt för alla men säger att bolaget gör vad myndigheterna kräver.

-Personligen tror jag vi kommer tillbaka till hösten. Jag har svårt att tro att myndigheterna fixar det på några månader, säger Thomas Tillander.

Åke Lindholm, som drivit Tipsettan i 24 år och nu meddelat att han stänger till våren, är besviken och han är inte lika säker på att Veikkaus kommer tillbaka till Åland.

Cirka 5.600 personer på Åland har Veikkaus kort.

Fler Nyheter

Air Leap certifierat för avtalsenliga plan

Air Leap har nu fått ett så kallat AOC-certifikat vilket innebär att de klassas som ett europeiskt flygbolag och kan börja flyga med större plan på linjer till Mariehamn.

Stort intresse för Godby vägstation

Intresset för Godby vägstation är mycket stort. Landskapet har bjudit ut stationen till försäljning via mäklare och när öppen visning hölls på torsdagen blev det rusning.

Tio sägs upp från Viking Line

Jan Hanses om resultatet av samarbetsförhandlingarna:
Viking Line säger upp tio personer. Det blev resultatet av samarbetsförhandlingarna som rederiet genomfört.

Åtalades för frihetsberövande och misshandel

En man åtalades idag för misshandel, hemfridsbrott och frihetsberövande.

"Åland måste söka internationell hjälp"

Gun-Mari Lindholm om EU-parlamentsplatsen:
-Jag tycker det är bedrövligt rent ut sagt. Finska politiker måste nu berätta hur de tänker upprätthålla de internationella förpliktelser de åtagit sig i samband med självstyrelsen, säger lagtingets talman Gun-Mari Lindholm (MSÅ).

Hans Mattsson Ab bygger samlingshuset

Det blir byggnadsfirma Hans Mattsson Ab som bygger ett nytt samlingshus i Jomala Prästgården by.

Boende upplever Önningebyvägen som osäker

En kvinna skriver till landskapsregeringen gällande trafiksituationen längs Önningebyvägen i Jomala. Enligt kvinnan har trafiken ökat rejält längs vägen de senaste åren, och hon menar att många bryter mot hastighetsbegränsningen på 50 kilometer i timmen. Kvinnan tycker att vägen borde breddas för att göra bättre rum åt fotgängare och cyklister.

Ny församlingspastor i Hammarland

Domkapitlet i Borgå stift har förordnat Markus Kallatsa till församlingspastor i Hammarlands församling från den 1 december i år till och med den sista november nästa år. Nu är Kallatsa församlingspastor i Tervola församling i Lappland.

EU-beskedet stor besvikelse för Löfström

Riksdagsledamot Mats Löfström intervjuas av Nina Smeds
- Det är ”game over” för den här gången, säger den åländska riksdagsledamoten Mats Löfström om gårdagens besked att Åland inte får Finlands nya EU-parlamentsplats. - Det är en jättestor besvikelse även om vi vetat att vägen aldrig varit spikrak. Men nu när vi står inför faktum känns det tomt, säger han.