Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 14 mars, 2019 - 15:51Uppdaterad: torsdag, 14 mars, 2019 - 17:16
  • Nu är vattennivåerna betydligt bättre än vad Christian Nordas kan utläsa på arkivbilden.

Vattennivåerna är på plus

Nu ligger vattennivåerna i dricksvattentäkterna på plus. De låga nivåerna efter senaste sommars torka är nu över säger Ålands vattens vd Christian Nordas.

-Det svängde 6 december och nu är vi på plus 15 centimeter. Det ökade i och med att det kom ganska mycket snö under februari som sedan smalt, säger han.
Nu finns reserver fram till juni-juli om den kommande sommaren blir likadan som den föregående, vilket Christian Nordas finner osannolikt. Ålands vatten har också aviserat att man ska lämna in en ansökan till ÅMHM om att få höja högstanivåerna i dricksvattentäkterna med 20 centimeter för att kunna förse abonnenterna med vatten under en längre tid. Ansökan lämnades in idag.
-Om vi får ett lika extremt väder som i fjol så har vi då ungefär 600.000 kubikmeter mer vatten som buffert, säger Christian Nordas.

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »