Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 20 september, 2018 - 06:29Uppdaterad: torsdag, 20 september, 2018 - 09:56
  • Distriktschef Tomas Fagerström räknar med att utbyggnaden är klar till nästa sommar. Foto: Owe Sjöblom

Varuboden bygger ut i Möckelö

Varuboden på Åland ska renovera och bygga ut sin butik i Möckelö. Det var där som livsmedelskedjan inledde sin verksamhet på Åland 2011 och i det huset har det genom åren varit annan affärsverksamhet i en del av lokalen. Men nu tar livsmedelskedjan över alla utrymmen i huset och dessutom sker en liten tillbyggnad på norra sidan av huset.

- Vi inleder förhoppningsvis nästa månad med renoveringen och målet är att det ska vara klart till nästa sommar, säger distriktschef Tomas Fagerström.

Fagerström menar att kunderna räcker till åt alla stora livsmedelsbutiker och han säger att det troligtvis beror på att ålänningarna handlar mindre i Sverige numera.

- Det är en ökning på livsmedelsaffärerna mer än vad marknaden egentligen tillåter, så det måste komma nånstans ifrån, säger Fagerström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »