Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 25 april, 2022 - 15:51Uppdaterad: tisdag, 26 april, 2022 - 09:19
  • Skärmdump av Etelä-Suomen Sanomats hemsida.

Vanhanen till Yle: "Jag har inte citerats korrekt"

Matti Vanhanen har i dag uttalat sig för Yle att han inte citerats korrekt av tidningen Etelä-Suomen Sanomat, som var först med att rapportera om det han sagt om att Åland borde ta initiativ till att soldater ska placeras här.
 

Matti Vanhanen säger att han i går deltog i ett evenemang i Lahtis och att frågan om trupper på Åland ställdes av publiken.

- Som svar på den frågan betonade jag att Ålands demilitarisering baserar sig på internationella avtal. Jag konstaterade i det sammanhanget att det vore lättare ur försvarssynvinkel om vi hade stationära styrkor på Åland, men att något sådant förslag inte är på kommande. Det är ålänningarnas egen sak att avgöra om de vill starta en process för att ändra landskapets status, säger Matti Vanhanen till Yle.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »