Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 1 juli, 2020 - 13:41Uppdaterad: onsdag, 1 juli, 2020 - 14:46
  • Förhandlingarna äger rum bakom stängda dörrar. Foto: Malin Lundberg.

Våldtäktsrättegång inledd mot tidigare IFK-spelare

Rättegången mot den tidigare IFK-spelaren som åtalas för två grova våldtäkter inleddes på onsdagsmorgonen i Ålands tingsrätt.

Rätten fattade inledningsvis beslutet, efter yrkanden av målsäganden, att förhandlingarna kommer att äga rum bakom stängda dörrar.

Mannen som är i 25-årsåldern åtalas för två fall av grov våldtäkt, två fall av misshandel samt ett fall av lindrig misshandel. Mannen misstänktes tidigare för ytterligare en våldtäkt.

Mannen häktades den 7 maj och åtal väcktes i mitten av juni. Ålands åklagardistrikt skrev då i ett pressmeddelande att våldtäkterna kan ”anses vara grova då de enligt åtalet begåtts på ett synnerligen rått, grymt och förnedrande sätt”.

Händelserna ska ha ägt rum under våren 2020 och ärendet har tre målsäganden. Mannen har bestridit brott.

IFK Mariehamn meddelade på en presskonferens den 12 maj att man beslutat att häva kontraktet med den brottsmisstänkta spelaren.

-Vi vill inte förknippas med våldtäkt och misshandel, sa klubbens ordförande Dan Mikkola då.

Rättegången fortsätter på torsdagen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »