• Arkivfoto: Ida Jansson.
Publicerad: måndag, 22 juli, 2019 - 08:06

Våldsam natt mellan lördag och söndag

Natten mellan lördag och söndag blev hektisk för polisen.

En misshandel med flera personer inblandade ägde rum i en gästhamn. En person fördes med ambulans till akuten. Personerna känner varandra sedan tidigare och kunde identifieras. Ärendet utreds som tre fall av misshandel.

Flertalet berusade minderåriga personer påträffades på stan och Rockoff-området. Tre av dem transporterades hem av polisen, i övriga fall kontaktades vårdnadshavare.

Ett överfallsalarm aktiverades av sjukvårdspersonal då deras patient blivit våldsam. Polisen begav sig till platsen och belade personen med handfängsel.

Polisen observerade ett slagsmål mellan två personer i centrum av Mariehamn och ingrep. Båda personer greps på basen av polislagen för skydd mot brott och störande beteende. Ärendet utreds som misshandel.

Ordningsvakter på en nattklubb i Mariehamn tillkallade polisen då de behövde assistans med en bråkig kund. En av ordningsvakterna skadades och behövde uppsöka akuten. Personen greps och misstänks för misshandel gentemot ordningsvakten.

En medvetslös person påträffades också under natten och ambulans kallades till platsen.

 

Fler Nyheter

Blomqvist vann ÅM i standardpistol

Fredrik Blomqvist är åländsk mästare i standardpistol efter att han vann tävlingen på torsdagskvällen i rätt så överlägsen stil. Blomqvist sköt 536...

Sista omgången för ÅU

Imorgon lördag klockan 14.00 är det avspark i de sista matcherna i grundomgången i Damernas liga.

PAF samarbetar i Schweiz

Ålands penningautomatförening, PAF, har inlett ett samarbete med Grand Casino Luzern i Schweiz.

Landskapsläkartjänsten delas

Den tidigare tjänsten som landskapsläkare har ombildats och annonseras nu ut som två separata tjänster. Den ena tjänsten är medicinsk, den andra byråkratisk.

Lumparland utser kommunförhandlare

Kommunstyrelsen i Lumparland beslöt enhälligt på sitt senaste möte att föreslå för fullmäktige att kommunen svarar ja på förfrågan om att gemensamt med Jomala, Lemland, Eckerö och Hammarland försöka utarbeta ett samgångsavtal för en reform av kommunstrukturen på Åland.

Finansministerns budskap gick hem

Mats Perämaa, finansminister
När finansminister Mats Perämaa (lib) under torsdagen träffade sin finländska kollega, finansminister Mika Lintilä, var det inför en situation som verkar vara densamma som under slutrakan för den förra regeringen.

Blågröna alger har minskat från förra veckan

Mängden cyanobakterier, även kallade för blågröna alger har minskat från förra veckan såväl i sjöarna som i havsområdena.

Stort behov av elevassistenter i skolorna

Föreståndare Niklas Wasén:
- Det finns ett stort behov av elevassistenter och det är alltid en utmaning att rekrytera dessa. Det säger Niklas Wasén som är föreståndare på Näfsby skola i Hammarland.

Ålandsministern besöker Åland

Ålandsminister och justitieminister Anna-Maja Henriksson besöker Åland nästa vecka, närmare bestämt på tisdagen.