Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 6 juli, 2010 - 16:09Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Vägstrid på Apalholm, Lemland

En ny väg på Apalholm i Lemland Flaka skulle innebära en naturskövling av särskilt skyddsvärd lövängsnatur. Det skriver en markägare som vill stoppa ett bygge av en ny privat väg på området. Markägaren begär ett snabbt utlåtande av landskapsregeringen om den skyddsvärda naturen så att frågan kan föras vidare till Högsta domstolen. Jorddomstolen har redan avgjort frågan till vägbyggarens fördel. Markägaren tänker besvära sig och begär också att landskapet inrättar en del av hans mark till naturskyddsområde och utfärdar åtgärdsförbud på området för att kunna stoppa vägbygget.- Ett stort moraliskt, och ekonomiskt, ansvar ligger på landskapet, skriver markägaren, och syftar på att landskapet inte skickade en representant till vägförrättningen eftersom kallelsen slarvades bort i Självstyrelsegården.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »