Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 januari, 2018 - 10:40Uppdaterad: onsdag, 31 januari, 2018 - 12:17
  • Vägmästare Thomas Idman räknar med inbesparingar i körkilometrar när vägkamerorna är på plats. Foto: Ann-Christine Karlsson
  • Väglaget i Eckerö i morse enligt bild från vägkameran. Foto: Ann-Christine Karlsson

Vägkameror installeras i dag

Nu installeras vägkameror för övervakning av väglaget vid snöväder.

 Det ska hjälpa vägjouren att prioritera var plogning behövs och minska behovet för arbetsledarna att köra runt för att kontrollera föret. Den första finns redan i Eckerö och i dag sätts ett par till upp i Godby och Vårdö.

-Kamerorna ska vara riktade på vägbanan så att vi kan se om det ligger snö på vägen och om det finns ett behov av att åka ut och ploga, säger ledande vägmästare Thomas Idman. Enligt honom filmar kamerorna endast i realtid vilket innebär att inget bildmaterial sparas.

De första kamerorna placeras vid de mest trafikerade vägarna, till exempel för trafiken till hamnarna i Eckerö och Långnäs.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »