Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 februari, 2019 - 06:14Uppdaterad: onsdag, 13 februari, 2019 - 11:53
  • Nina Fellman och många andra socialdemokrater diskuterade kommunreformen. Arkivbild

Vad händer med kommunreformen?

I vissa kommuner stannar frågor om kommunreformen redan i kommunstyrelsen. Det var en av frågorna som Ålands socialdemokrater diskuterade igår då man höll möte om hur reformen nu ska tas vidare.

– Hur vill man tänka när det gäller skolnätet, vilket antal ledamöter ska man ha i fullmäktige. Nu behöver man sluta tänka om och börja tänka hur. Det är ju det som är det viktiga för vanliga människor, säger kansliminister Nina Fellman (s). Ute i kommunerna har man i många fall knappt börjat behandla frågan, i Eckerö försöker man bromsa behandlingen enligt Britt-Mari Sjöström-Kärki (s), suppleant i socialnämnden.

– Det är nog mer åt nej-hållet. Man försöker bromsa utgående från den folkomröstning som gjordes, mycket som har med kommunreformen att göra har gått i stå, säger Sjöström-Kärki. I Saltvik är det mest kommunstyrelsen och kommundirektören som diskuterar frågan säger Helena Flöjt-Josefsson (s) fullmäktigeledamot.

– Vi har jobbat ganska mycket i valen med att försöka samarbeta över kommungränserna, nu behöver vi lyfta och aktivera frågan i fullmäktige för att föra frågan vidare, säger Flöjt-Josefsson

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »