Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 3 maj, 2021 - 06:11
  • Vikarier inom vården tar vaccin när de erbjuds. Foto: ÅHS Jeanette Pajunen.

Vaccin - inget krav på sommarvikarier

Vaccinering är inget krav på sommarvikarier, varken inom ÅHS eller inom äldreomsorgen men vikarierna har blivit erbjudna vaccin. Det bekräftar de ansvariga på Oasen, Sveagården i Lemland och Annagården i Föglö samt Åsa Friman, kvalitetssamordaren på ÅHS.

- Vaccineringen är fortfarande frivilligt så vi kan inte kräva det men det har inte varit några problem med våra sommarvikarier, de tar vaccinen när de blir erbjudna, säger Rosita Kuhlman, hemserviceledaren på Sveagården.
Rekrytering av sommarvikarier till sjukvården och äldreomsorgen har gått som förväntat, det visar Ålands radios rundringning till ÅHS och till olika äldreomsorgsboenden. Johanna Björkvall, överskötare på Oasen, och Anne Lund, vikarierande äldreomsorgsledaren på Annagården, berättar att de är nöjda med sin rekrytering av sommarvikarierna. Åsa Friman berättar att inom ÅHS är det tajt med personal inom primärvården och vårdavdelningarna men det är inte heller något ovanligt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »