Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 september, 2022 - 13:32Uppdaterad: fredag, 16 september, 2022 - 17:39

Utskott: "solcellsstöd inte formellt riktigt"

Finans- och näringsutskottet föreslår i sitt betänkande att lagtinget antar landskapsregeringens förslag till tredje tilläggsbudget för år 2022.

Utskottet har noterat kritik från kommunalt håll om den temporära höjningen av landskapsandelar för äldreomsorgen och understryker därför behovet av den pågående översynen av landskapsandelssystemet.
Gällande beviljandet av stöd för installation av solceller konstaterar utskottet att frågan inte har skötts på ett formellt riktigt sätt. Landskapsregeringen har gått in för att bevilja stödet kontinuerligt utan att först få omfördelningen av pengarna i tilläggsbudgeten godkänd av lagtinget. Utskottet förutsätter att ärendet utreds inom landskapsregeringen och anser också att stödet ska avvecklas från och med budgetåret 2023.
Utskottet förkastade samtliga 19 motioner efter omröstning. Totalt lämnades 15 reservationer in. På måndag nästa vecka diskuteras tilläggsbudgeten i lagtinget.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »