Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 17 december, 2018 - 17:13Uppdaterad: måndag, 17 december, 2018 - 17:14
  • Finans- och näringsutskottet godkände oppositionens motion med förslag om att byta namn på budgeten. Foto: Owe Sjöblom

Utskott kritiserar personaluppgifter

Det behövs bättre information om personalstorleken och antalet utförda årsverken inom landskapets förvaltning. Bland annat det konstaterar lagtingets finans- och näringsutskott i sitt utlåtande över landskapsregeringens förslag till budget 2019.

Utskottet skriver att lönesystemet fortfarande inte förmår leverera de uppgifter som krävs för att få en korrekt bild av antalet anställda. Strukturella förändringar, som privatisering av driften och bildande av fristående verk och myndigheter försvårar också jämförelserna med tidigare år. Utskottet lyfter även upp det privata tunnelprojektet till Föglö. En tunnel kan bli en möjlig lösning för kortruttsprojektet till Föglö menar man och det privata initiativets tekniska lösningar är sannolikt fullt genomförbara, men de ekonomiska förutsättningarna är vagt presenterade och det saknas miljökonsekvensbedömning.

Utskottet har godkänt en av oppositionens motioner. Det är Centerns Britt Lundbergs motion om namnbyte för budgeten. För att undvika sammanblandning med termen landskap i riket ska man byta namn på budgeten från ”Förslag till budget för landskapet Åland 2019” till ”Förslag till Ålands budget 2019”.
 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »