Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 1 februari, 2011 - 15:07Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

"Utrota mårdhunden på Åland"

Den här veckan samlas jägare, naturvårdare och forskare från så gott som hela Norden på Åland för att diskutera en gemensam strategi för att decimera stammen av mårdhund. Mårdhunden anses vara ett av de största hoten mot våra markhäckande fåglar, och allra störst är problemet i Finland och på Åland. Men nu ser mårdhundstammen ut att öka också i Sverige och i Danmark. Därför har Nordiska Rådet tagit initiativ till ett mårdhundsprojekt som ska pågå i tre år och som fått drygt fem miljoner euro i stöd från bland annat EU. Enligt projektkoordinatorn Jan Swartström är inte målet att utrota mårdhunden utan snarare att minska stammen och förhindra att mårdhunden sprider sig i Norden. -Men på Åland med sin begränsade yta kan det trots allt finnas möjlighet att utrota mårdhunden, säger Jan Swartström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »