Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 28 juni, 2010 - 14:06Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Utredning om fartygsköpsreserveringar räcker inte

Regeringen i Helsingfors tänker inte vidare utreda möjligheten att införa ett system för reserveringar för köp av fartyg som också färjerederierna i praktiken kan använda. Det framgår av ett svar som finansminister Jyrki Katainen gav Ålands riksdagsledamot Elisabeth Nauclér tidigare i veckan på hennes spörsmål i frågan. I regeringens handlingsprogram utlovas en sådan utredning, men Katainen tycker att finansministeriets beredning av frågan räcker.- Vi hade nog väntat oss en lite mer vederhäftig utredning. Det här räcker inte med tanke på vad regeringen lovat, säger vd Olof Widén vid rederierna i Finland.Problemet är att den nya tonnagebeskattningen med sin utformning i praktiken är oanvändbar för färjerederierna, för att kunna spara obeskattade vinstmedel för köp av nya fartyg. Vinsterna från den skattefria försäljningen är inte stödberättigande enligt EU:s regler.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »