Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 januari, 2012 - 07:11Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Utredning kring polischef lades ner

Undersökningen har lagts ner kring den höga chef vid Gävleborgspolisen som är sambo med en av de två män, som sedan början av december sitter häktade på Åland misstänkta för omfattande narkotikasmuggling. För några veckor sedan inledde Rikspolisstyrelsens enhet för internutredningar en förundersökning om huruvida Gävleborgspolisen på något sätt förhalat hanteringen av ärendet och särbehandlat den höga kvinnliga polischefen. Åklagaren har nu kommit fram till att så inte var fallet. Det uppger tidningen Arbetarbladet. Anledningen till att saken har utretts är att polisen vid en husrannsakning i polischefens och den brottsmisstänkte mannens gemensamma hem fann både narkotika och stöldgods, och att det dröjde flera dagar innan husrannsakan gjordes.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »